OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 28., kedd 17:20

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 28., kedd (OS) - Csipkerózsika a Fidesz csókjára felébredt álmából

        Jobb lenne-e egy arányos választási rendszer a fővárosban és országosan? Igen. Megéri fél évvel a választások előtt belenyúlni a választási törvényekbe? Nem!
     Az elmúlt 13 év másról sem szólt, minthogy a Fidesz-kormány úgy alakítsa a választási rendszert, hogy neki lejtsen a pálya. Jelenleg a kormány szatellitpátjaként működő Mi Hazánk javaslata igyekszik elősegíteni, hogy a jövő évi önkormányzati választás a Fidesz számára előnyöket biztosítson a fővárosban. Álcaként egy másik javaslatot is benyújtottak, ami az országgyűlési választásokat tenné arányosabbá. Azonban, ha megengedjük, hogy fél évvel a választások előtt machináljanak a rendszerrel, mi a biztosíték, hogy nem teszik majd meg ugyanezt 2026-ban is?
     Kicsit olyan ez, mintha Csipkerózsika a Fidesz csókjára felébredt volna álmából, és a kormánynak leginkább tetsző időpontban kezdte volna el zavarni a választási rendszer igazságtalansága. A Jobbik-Konzervatívok éppen ezért nem tartja időszerűnek a Mi Hazánk javaslatát. Úgy véljük, a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választást követően lehet társadalmi és parlamenti vitát indítani egy igazságos, arányos választási rendszer érdekében.

     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.