2024. július 27. szombat

2023. november 28., kedd 18:38

A Magyar Sommelier Club közleménye
    Budapest, 2023. november 28., kedd (OS) - Parádés döntő "Az Év Sommelierje 2023." versenyen!

Sebastian Giraldo Makovej újra "Az Év Sommelierje"!
     November 20-án eldőlt, ki képviselheti Magyarországot Belgrádban a Sommelier Európa Bajnokságon.
     A Continental Hotel Budapest adott otthont ismét a Magyar Sommelier Club által szervezett "Az Év Sommelierje" 2023 versenynek. A kétnapos rendezvény, amely teljes egészében angol nyelven zajlott, vasárnapi felvonásában írásbeli feladatok (bor és párlat felismerés, 60 pontos teszt), majd azután egy éttermi szituációba bizonyíthatott a hat versenyző: Budai Norbert, Dénes Dániel, Kovács Péter, Sebastian Giraldo Makovej, Novák Dávid és Pfeiffer Balázs. A hétfői döntőbe hárman jutottak be, amit már a közönség élőben követhetett.
    Vakkóstoló, borpárosítás, hibás borlap javítása és három összetett gyakorlati feladat. A szoros küzdelem a nézők számára is izgalmasan telt, melynek végén a tavalyi második helyezett, Budai Norbert a harmadik helyen végzett, Kovács Péter második helyezést ért el, Sebastian Giraldo Makovej pedig ismét diadalmaskodott. Az elegáns, precíz és szakmailag magas színvonalú  szereplése nagy reményekkel kecsegtet nemzetközi versenyen is. A jövő évi Sommelier Európa Bajnokságon, Szerbiában tehát ismét Sebastiannak szurkolhatunk.

Kiadó: Magyar Sommelier Club