OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. december 3., vasárnap 13:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. december 3., vasárnap (OS) - A DK szigorítana a munkaügyi ellenőrzéseken az iváncsai akkugyár építése során történt halálos balesetek miatt

    A Fejér megyei kormányhivatal adatai szerint három halálos baleset történt az iváncsai akkumulátorgyár építése során az utóbbi másfél évben, ám mindössze 442 ezer forint munkavédelmi bírságot fizetett a dél-koreai cég az egyik munkás halála miatt Orbán Viktor kormányhivatalának.

A Demokratikus Koalíció ezen esetek miatt törvényjavaslatot nyújt be a munkaügyi ellenőrzések szigorítására. A DK szerint már az akkumulátorgyárak építése során sem számít az emberélet az Orbán-kormány által pénzelt nagyvállalatok számára. Az újabb halálesetek megelőzése érdekében azonnal le kell állítani az összes akkumulátorgyár-építést Magyarországon és a lehető legmagasabb munkavédelmi bírsággal kell sújtani a munkások halálában vétkes akkumulátorcégeket. Már többször bebizonyosodott, hogy az akkumulátorgyártás veszélyezteti a munkásokat és a környező települések lakóit is, de az Orbán-kormányt csak az ázsiai nagyvállalatok profitja érdekli. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit és akkumulátorgyárak helyett európai béreket és nyugdíjakat, biztonságos munkahelyeket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Szabó Zsolt
Dunaújváros DK-s alpolgármestere

Szabó Zsolt sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.