2024. július 27. szombat

2023. december 5., kedd 09:48

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. december 5., kedd (OS) - Nem, hogy utolértük volna Ausztriát, de lehagyott minket Románia

Az energiaár robbanás megfékezése érdekében 5 százalékos áfakulcs vonatkozna a villamosenergiára, a földgázra, a vezetékes PB-gázra, a tűzifára, a brikettre és a kokszra, továbbá a palackos PB-gázra is.
     A személyi jövedelemadó tekintetében az érvényben lévő egykulcsos adózást helyett, sávos, progresszív rendszerre van szükség. Ennek keretében a minimálbér mértékéig a munkavállalói jövedelmeket adómentessé kell tenni, adójóváírás révén. A mindenkori minimálbér és az előző évi összes fizetés középértékéig – az adójóváírás fokozatosan csökkenő alkalmazásával – kevesebbet adót kellene fizetni, mint a jelenlegi 15 százalék.

Vajda Zoltán országgyűlési képviselő, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke

Kiadó: MSZP Országos Központ