OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2023. december 9., szombat 15:30

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. december 9., szombat (OS) - Az MSZP delegációja részt vett a Német Szociáldemokrata Párt kongresszusán

    A Magyar Szocialista Párt évek óta fontos és erős szövetségese a Német Szociáldemokrata Pártnak. Közösen hiszünk és dolgozunk azért, hogy Európában érvényesüljenek a szociáldemokrata vívmányok, amikért a baloldal küzd. Ezért is vett részt az MSZP több vezető politikusa a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusán Berlinben.

A delegáció tagjai: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Harangozó Gábor, az MSZP alelnöke, dr. Gurmai Zita országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke, Szabó Vilmos volt külügyi államtitkár.

Az SPD kiállt a szociális állam és az általuk elért szociális vívmányok mellett. A pártkongresszus intenzív vita után kompromisszumot kötött az adósságfék körüli vitában. A küldöttek pénteken Berlinben egyhangúlag megszavazták a szövetségi és a tartományi kormányok hitelfelvételre vonatkozó, "merev korlátok" elutasítását. A döntést azzal indokolták, hogy ezek akadályozzák a beruházásokat, és rontják az állam cselekvőképességét. Megállapodtak továbbá egy "egyszeri válságadó" bevezetéséről a gazdagok számára.

Olaf Scholz szövetségi kancellár a kongresszus szombati ülésén tartott beszédében a Németország, Európa és a világ előtt álló legfontosabb kihívásokkal és az azokra adandó szociáldemokrata válaszokkal foglalkozott.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.