2024. április 27. szombat

2023. december 9., szombat 15:49

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. december 9., szombat (OS) - A DK polgármesterei karácsonykor is segítenek a rászorulókon

A DK polgármesterei karácsonyhoz közeledve is élen járnak a kerületi lakóik támogatásában, ha már a kormánytól csak orbáni inflációra és megélhetési válságra számíthatnak.

- Óbuda adománygyűjtés keretében juttat tartós élelmiszereket és játékokat a rászorulóknak karácsony előtt. A gyermeküket egyedül nevelő szülőket utalvánnyal támogatják, amelyet a III. kerület piacain lehet felhasználni. Az alacsony jövedelmű lakók rezsitámogatást igényelhetnek, így közel 1000 család válláról tudja levenni a fűtés terhét a kerület. Emellett Dr. Kiss László polgármester vezetésével 330 családnak biztosítanak fenyőfát az ünnepekre, 11 nyugdíjas klubban rendeznek karácsonyi ünnepséget, és 400 óvodást visznek el a Lumina Parkokba, megcsodálni a karácsonyi fényeket.

- Újpesten az "Egy doboznyi szeretet" címen meghirdetett akció keretében idén is a főtéren felállított ajándékgyárba várják a kerületi lakók  adományait az adventi időszakban, amiket a rászoruló gyermekek kapnak még karácsony előtt, egy külön álló sátorban pedig a rászoruló újpesti állatok részére gyűjtenek felajánlásokat. A nyugdíjasoknak 6000 forint értékű kuponokat osztanak ki, amellyel az Újpesti Piacot is támogatják.

Kiadó: Demokratikus Koalíció