OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2023. december 9., szombat 15:49

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. december 9., szombat (OS) - A DK polgármesterei karácsonykor is segítenek a rászorulókon

    A DK polgármesterei karácsonyhoz közeledve is élen járnak a kerületi lakóik támogatásában, ha már a kormánytól csak orbáni inflációra és megélhetési válságra számíthatnak.

- Óbuda adománygyűjtés keretében juttat tartós élelmiszereket és játékokat a rászorulóknak karácsony előtt. A gyermeküket egyedül nevelő szülőket utalvánnyal támogatják, amelyet a III. kerület piacain lehet felhasználni. Az alacsony jövedelmű lakók rezsitámogatást igényelhetnek, így közel 1000 család válláról tudja levenni a fűtés terhét a kerület. Emellett Dr. Kiss László polgármester vezetésével 330 családnak biztosítanak fenyőfát az ünnepekre, 11 nyugdíjas klubban rendeznek karácsonyi ünnepséget, és 400 óvodást visznek el a Lumina Parkokba, megcsodálni a karácsonyi fényeket.

- Újpesten az "Egy doboznyi szeretet" címen meghirdetett akció keretében idén is a főtéren felállított ajándékgyárba várják a kerületi lakók  adományait az adventi időszakban, amiket a rászoruló gyermekek kapnak még karácsony előtt, egy külön álló sátorban pedig a rászoruló újpesti állatok részére gyűjtenek felajánlásokat. A nyugdíjasoknak 6000 forint értékű kuponokat osztanak ki, amellyel az Újpesti Piacot is támogatják.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.