OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2023. december 10., vasárnap 09:24

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. december 10., vasárnap (OS) - Bátorságra biztatja a kormányt a Békekör

        Támogatásáról biztosítja a magyar kormány békepolitikáját Brüsszel háborúpárti politikájával szemben a Magyar Békekör. Egyetértünk a magyar diplomácia törekvésével, hogy Ukrajna-politikájának felülvizsgálására sarkallja az Európai Uniót, és elérje, hogy a december közepén esedékes csúcsértekezleten felhagyjanak Kijev mértéktelen katonai és anyagi támogatásával.
     A magyar külpolitika jó példával jár elől a NATO-ban és az EU-ban azzal, hogy konfrontáció helyett együttműködésre törekszik Oroszországgal, még akkor is, ha véleménye számos tekintetben eltér Moszkváétól. Csak olyan politika vezethet békés rendezéshez, amely az érdekkülönbözőségek közepette sem mond le egy új eurázsiai biztonsági rendszer megteremtéséről, melyben hazánk jó viszonyban élhet Kelettel és Nyugattal egyaránt. A magyar kormány erre irányuló erőfeszítései azért is méltóak támogatásra, mert hídszerepet kölcsönöznek hazánknak a kiegyezésben Kelet s Nyugat között.
     A Békekör bátorságra biztatja Orbán Viktort a brüsszeli héják között. Kérjük tőle, ne hagyja, hogy az EU - a magyar adófizetők pénzéből is - további 50 milliárd euróval támogassa Zelenszkij rendszerét. Utasítsa vissza, hogy a népelnyomó Kijevvel tárgyalás kezdődjön az EU-tagságról. Ne engedjen át újabb szankciócsomagot Oroszország ellen. Ne hagyja, hogy az EU mézesmadzagnak használja a Magyarországnak járó pénzt, hogy eltántorítsa vele Magyarországot attól a békepolitikától, amely a világ minden népének érdeke.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.