OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2023. december 20., szerda 17:33

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. december 20., szerda (OS) - Megnyílt az út, hogy a kormány a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében 2024-ben is széleskörű állami támogatásokat biztosíthasson

        Az Európai Bizottság jóváhagyta az ideiglenes válság- és átállási keret (Temporary Crisis and Transition Framework, továbbiakban TCTF) 2.1. pontjára vonatkozóan bejelentett magyar "ernyőprogram" módosítását. A bizottsági jóváhagyás lehetőséget teremt a magyar Kormánynak arra, hogy 2024. első félévében állami támogatást biztosítson a háború és a káros szankciós politika negatív hatásainak kitett vállalatok támogatására, a gazdasági növekedés helyreállításának segítésére és a zöld átállás ösztönzésére.
     Az Európai Bizottság 2023. november 20-án módosította a TCTF egyes állami támogatási jogcímeit, így az úgynevezett "korlátozott összegű támogatások" szabályait is, amely számos államilag támogatott program alapját képezte 2023-ban. A Bizottság döntése ezen támogatási jogcím hatályát egyrészt hat hónappal, 2024 június 30-ig meghosszabbította, másrészt megemelte a korlátozott összegű támogatások felső határát az eddigi 2 millió euróról 2,25 millió euróra (a mezőgazdasági ágazat esetén 250.000 euróról 280.000 euróra, halászati és akvakultúra-ágazat esetében 300.000 euróról 335.000 euróra emelkedtek az értékhatárok).

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.