OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2023. december 21., csütörtök 17:50

A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. december 21., csütörtök (OS) - Ismét bíróság elé került a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélye

    A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület, a Védegylet Egyesület, illetve Kreitler-Sas Máté, az LMP újbudai képviselője a mai napon felperesként keresetet nyújtottunk be a Fővárosi Törvényszéken a Déli Körvasút nemrég kiadott környezetvédelmi engedélye ellen. A környezetvédelmi szakjogászainak segítségével, illetve zaj- és rezgésvédelmi, valamint geológiai szakértők segítségével áttanulmányoztuk a kormányhivatal által kiadott környezetvédelmi engedélyt, és arra a következtetésre jutottunk, hogy az továbbra sem felel meg a hatályos jogszabályoknak, ezért bízunk benne, hogy a bíróság ismét megsemmisíti az engedélyt.

Mivel a kormány nemrég katonai célúvá minősítette a beruházást, így nincs lehetőségünk azonnali jogvédelmet kérni, ami azt jelentené, hogy a bíróság döntéséig nem lehetne elkezdeni az építkezést. Szomorú, hogy ilyen antidemokratikus eszközzel akarják kicsavarni a bíráság kezéből az érdemi döntés lehetőségét. Ahelyett, hogy átterveznék a beruházást, kompromisszumot kötnének a civilekkel, és beszereznének egy támadhatatlan környezetvédelmi engedélyt, inkább erőből akarják "csakazértis" megvalósítani. Mivel nem maradt más lehetőségünk, így ha a folyamatban lévő bírósági eljárás alatt felvonulnának a Hamzsabégi sétányon és elkezdenék kivágni a fákat, akkor élőlánccal fogjuk megvédeni őket.
     Kiadó: Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.