OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2023. december 27., szerda 13:32

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2023. december 27., szerda (OS) - Ferenc pápa áldását adta a magyar borra

        A karácsonyi ünnepi időszak részeként december 27-én, Szent János napján a borszentelési szokásokat felelevenítve Ferenc pápa audiencia keretein belül apostoli áldását adta a Tokajira és általában a magyar borra.
     Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos Magyarország Szentszéki Nagykövetségén keresztül fordult levélben Ferenc pápához, amelyben kérte a magyar bor megszentelését. A kormánybiztos a Magyar Bormarketing Ügynökségen keresztül harminc tokaji borász, összesen 180 palack aszúját küldte el előre a Vatikánba, a december 27-i audienciára pedig egy külön díszdobozos Tokaj Esszenciát is vitt magával.
     Rókusfalvy Pál a személyes találkozó során úgy fogalmazott: "azért érkeztünk, hogy Szent János ünnepén apostoli áldását kérjük ezen Tokaji Aszúra, illetve ezen keresztül a magyar borra, az Istenfélő magyar borászok munkájára!" Tokaj a magyar himnusz harmadik strófájában is helyet kapott, ezért a kormánybiztos nemzeti imádságunk elegáns nyomatait nyújtotta át három nyelven: a magyar mellett a Szentatya anyanyelvén, spanyolul, valamint angol nyelvű fordításban.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.