OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2023. december 28., csütörtök 14:05

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. december 28., csütörtök (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) bizakodással tekint 2024 elé.

        Fontos tisztában lenni, hogy igazán rendhagyó helyzetbe kerültünk 2023-ban. Mindenekelőtt olyan közel kerültünk egy harmadik világháborúhoz, amilyen közel 1945 óta még soha nem voltunk. Közben a világgazdaságot, amely eddig "csak" a recesszió szélén bukdácsolt, és a rég nem látott inflációt próbálja – igen mérsékelt eredménnyel – féken tartani, drámai és hosszantartó válság fenyegeti. A félvilág az eddigi világrend átalakításán dolgozik, és ez előre nem látható pénzügyi és ellátási zavarokat hozhat.
     A természet sem kötött fegyverszünetet az emberiséggel. Új biológiai veszélyekre figyelmeztet a tudósvilág és az WHO is, de az orvostudomány és az egészségügyi rendszereink helyett fegyverkezésre és háborúkra költjük szerény erőforrásainkat. Pedig a nagyrészt féktelen iparkodásunk nyomán felbolydult természet nem csak vírusait küldi ránk, de közvetlenül is odacsap városainkra. Könnyen lehet, hogy nem csak a déli konföderációt, de az egész civilizációt is "elfújja a szél".
     És ha már említettük a déli konföderációt: az USA az óta nem volt ilyen közel a második polgárháborújához. És ez nem csak azért van, mert Trumpnak kétesélyes a jövője: Fehér Ház vagy börtön. Jóval mélyebbek a gond gyökerei. Érik ugyanis egy világméretű "népi-urbánus" konfliktus.
     Szerencsére, mint mindig, vannak a Földön jó erők: felelősen gondolkodó és cselekvő emberek, rendet teremtő értékek, irányt adó eszmények, emberhit.

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.