OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 8., hétfő 14:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. január 8., hétfő (OS) - Dr. Komáromi Zoltán: Orbán Viktor miatt nőnek a kórházi várólisták

    Már egy városnyi magyar ember, közel 26 ezer beteg várakozik több mint két hónapja műtétekre az Országos Kórházi Főigazgatóság adatai szerint. Az Orbán-kormány által kivéreztetett állami kórházakban egy sérvműtétre akár 5 hónapot, egy csipőprotézis-műtétre 1 teljes évet, míg egy szaruhártya-műtétre közel másfél évet kell várni.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor szándékosan teszi tönkre az állami egészségügyet, szándékosan növeli a műtéti várólistákat, hogy a drága magánkórházakba terelje a magyarokat. A milliárdos egészségügyi magánbefektetők ugyanis a magyar betegekből akarnak meggazdagodni. Eközben az állami kórházak egyre hosszabb műtéti várólistái már a magyarok egészségét, sőt életét fenyegetik. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: fizetős magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Dr. Komáromi Zoltán

egészségügyi árnyékminiszter

Dr. Komáromi Zoltán sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.