OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. január 17., szerda 15:20

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 17., szerda (OS) - Cseh Katalin: az Európai Bizottság nem fogja fel, hogy mekkora kárt okozott azzal, hogy engedett Orbán zsarolásának

    Az Európai Parlamentben szólalt fel Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és arról beszélt, hogy mekkora kárt okozott az EU azzal, hogy engedett Orbán Viktor zsarolásának és feloldotta a zárolását az uniós pénzek egy részéről.

"Ezzel nem csak Orbánt, hanem minden egyes feltörekvő autokratát arra ösztönöznek, hogy kövessék ugyanezt a zsaroló taktikát: építsd le a demokráciát, gyengítsd az EU-t belülről, fenyegetőzz a vétóval, majd nyújtsd a markod az eu-s forrásokért" – mondata felszólalása elején Cseh.

A Momentum politikusa szerint a legnagyobb probléma ezzel a metódussal az, hogy így teret enged az EU a további visszaéléseknek és a pénzek feloldásának napján még meg is dicsérték a magyar jogállamiságot, miközben itthon éppen elfogadták a “szuverenitásvédelmi" törvényt. "Ez a törvény még az Orbán-mércével is elnyomás" – tette hozzá a képviselő.

"Úgy gondolják, hogy ez a törvény jutalmat érdemel? Mert Önök ezt a jelet küldték, gyakorlatilag zöld utat adtak ennek a törvénynek. Ezért nem maradunk csendben itt, az Európai Parlamentben, mert úgy tűnik mi vagyunk az egyetlen védelmezője a demokratikus értékeknek" – zárta Cseh.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.