OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 13. hétfő
Ismertető


2024. január 17., szerda 15:21

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 17., szerda (OS) - "Szégyenletes és abszurd, hogy az Európai Parlament azért akarja felfüggeszteni Magyarország szavazati jogát, mert fontos politikai kérdésekben nem értünk egyet. Ez a legalja mindennek" - mondta el az Európai Parlament délelőtti vitájában Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban. A február elsejei rendkívüli uniós csúcs kapcsán Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának delegációvezetője kiemelte: Ukrajnát segíteni kell, de ezt az uniós költségvetésen kívül kell megtenni, és nem lehet közös hitelből finanszírozni. Hozzátette: Magyarország kész saját költségvetéséből segíteni Ukrajnát.

    Az Európai Parlament azon javaslata kapcsán, miszerint Magyarország szavazati jogát fel kellene függeszteni, Hidvéghi kiemelte: diktatúrákban van olyan, hogy vita helyett megpróbálják elhallgattatni azokat, akik más véleményen vannak. "Önök ezzel az Európai Unió sírját ássák. Ébredjenek fel, és hagyjanak fel ezzel az őrültséggel" - zárta felszólalását az EP-képviselő.

     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.