2024. május 3. péntek

2024. január 18., csütörtök 14:45

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 18., csütörtök (OS) - Lelakatolták a Sóskútra tervezett akku-feldolgozó bejáratát a Momentum politikusai

Lőcsei Lajos, a Momentum országygyűlési képviselője a Facebookon jelentette be, hogy társaival lelakatolta a Sóskútra tervezett akku-feldolgozó telephelyének a bejáratát és “veszélyes hulladék" feliratú hordókat vittek a polgármesteri hivatal elé.

A Momentum politikusának beszámolója szerint ugyanaz a cég tervez itt feldolgozó üzemet nyitni, amely tavaly Alsózsolcán akart, azonban ott sikerült a Momentumnak megvédeni a helyieket.

"A sóskúti helyzet sokban hasonlít az alsózsolcaihoz, egy dologban azonban különbözik is attól. Hasonlít abban, hogy az ANDRADA egy már meglévő épületet vett meg üzemcsarnoknak, ahová a gépeit betelepítheti. Abban is hasonlít, hogy az ANDRADA a számos biztonsági garanciát nélkülöző technológiát megpróbálja környezetbarátnak és biztonságosnak beállítani" – írja Lőcsei és kiemeli, hogy itt a cég ezúttal olyan önkormányzatot keresett, aki kérdés nélkül beleegyezik a beruházásba.

Lőcsei már novemberben felhívta az önkormányzat figyelmét arra, hogy az ANDRADA készül valamire Sóskúton, azonban még január 8-án is azt a választ kapta a helyi önkormányzattól a kérdésére, hogy nem tudnak az akku-feldolgozó cégről.

"Remélem, hogy a itt is jó kezekbe adhatom majd oda a lakatkulcsot, csakúgy, mint Alsózsolcán" - zárja Lőcsei.
     Kiadó: Momentum Mozgalom