OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. január 18., csütörtök 14:45

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 18., csütörtök (OS) - Lelakatolták a Sóskútra tervezett akku-feldolgozó bejáratát a Momentum politikusai

    Lőcsei Lajos, a Momentum országygyűlési képviselője a Facebookon jelentette be, hogy társaival lelakatolta a Sóskútra tervezett akku-feldolgozó telephelyének a bejáratát és “veszélyes hulladék" feliratú hordókat vittek a polgármesteri hivatal elé.

A Momentum politikusának beszámolója szerint ugyanaz a cég tervez itt feldolgozó üzemet nyitni, amely tavaly Alsózsolcán akart, azonban ott sikerült a Momentumnak megvédeni a helyieket.

"A sóskúti helyzet sokban hasonlít az alsózsolcaihoz, egy dologban azonban különbözik is attól. Hasonlít abban, hogy az ANDRADA egy már meglévő épületet vett meg üzemcsarnoknak, ahová a gépeit betelepítheti. Abban is hasonlít, hogy az ANDRADA a számos biztonsági garanciát nélkülöző technológiát megpróbálja környezetbarátnak és biztonságosnak beállítani" – írja Lőcsei és kiemeli, hogy itt a cég ezúttal olyan önkormányzatot keresett, aki kérdés nélkül beleegyezik a beruházásba.

Lőcsei már novemberben felhívta az önkormányzat figyelmét arra, hogy az ANDRADA készül valamire Sóskúton, azonban még január 8-án is azt a választ kapta a helyi önkormányzattól a kérdésére, hogy nem tudnak az akku-feldolgozó cégről.

"Remélem, hogy a itt is jó kezekbe adhatom majd oda a lakatkulcsot, csakúgy, mint Alsózsolcán" - zárja Lőcsei.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.