OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 18., csütörtök 17:07

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. január 18., csütörtök (OS) - Az NVB mai határozata csak a kormány által generált bohózat újabb állomása -

    Az LMP - Magyarország Zöld Pártja 2023 júniusában országos népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházási törvényt. A Nemzeti Választási Bizottság tavaly augusztusban egy teljesen szürreális online ülésen mindenféle érdemi ok nélkül elutasította a kérdés hitelesítését, ezek után az LMP a Kúriához fordult jogorvoslatért, amely novemberben megsemmisítette az NVB döntését, így megindulhatott volna az LMP gyűjtése.

A kormány azonban annyira ragaszkodik kedvenc játékszeréhez, a kiemelt beruházási törvényhez, hogy annak redelkezéseit egy salátatörvénybe rejtve egyszerűen átmentette a magyar építészetről szóló törvénybe, így kvázi kiüresítette az LMP népszavazási kérdését. Az LMP azért vette fel decemberben mégis a gyűjtőíveket, mert bíztunk abban, hogy az államfő nem írja alá a törvényjavaslatot. Novák Katalin azonban az ünnepek előtt aláírta azt, így jogerőre emelkedett a kiemelt beruházási törvény átmentése, ezért az LMP népszavazási kérdése elvesztette jogalapját, ennek értelmében januárban visszaadta a felvett gyűjtőíveket. Az NVB mai határozata tehát a kormány által generált bohózat újabb állomása.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja továbbra sem adja fel a harcot, január 5-én újabb népszavazási kérdést nyújtottunk be, immáron a magyar építészetről szóló törvény kiemelt beruházásra vonatkozó rendelkezéseinek eltörlése érdekében.

LMP sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.