OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. január 18., csütörtök 17:47

Az Országos Mentőszolgálat közleménye
    Budapest, 2024. január 18., csütörtök (OS) - Ügyeleti rendszer: nem vezetett eredményre a Magyar Orvosi Kamara hergelése

    Gyakorlatilag megbukott a Magyar Orvosi Kamara (MOK) ügyeleti szerződések aláírása ellen lázító, kizárólag politikai hangulatkeltésre alkalmas akciója, melynek keretében 2023 tavaszán arra bíztatták az orvosokat, hogy alakítsanak pertársaságokat és támadják meg a kötelező ügyelet elrendeléséről szóló határozatot. A Szegedi Törvényszék immár a harmadik ügyben hozott azonosan rendelkező – jogerős – ítéletet, végzésében elutasította a pert indító háziorvosok keresetét. A törvényszék töretlen álláspontja, hogy a háziorvosnak kötelessége részt venni az ügyeleti ellátásban, szerződéskötési kötelezettsége egyenesen következik a jogszabályból. Az ítélet hatszámjegyű perköltség megfizetésére is kötelezte az érintett háziorvosokat.
Az új alapellátási ügyeleti rendszer az ahhoz már csatlakozott vármegyékben a lakosság megelégedettségére működik.

     Kiadó: Országos Mentőszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.