2024. május 3. péntek

2024. január 18., csütörtök 17:47

Az Országos Mentőszolgálat közleménye
    Budapest, 2024. január 18., csütörtök (OS) - Ügyeleti rendszer: nem vezetett eredményre a Magyar Orvosi Kamara hergelése

Gyakorlatilag megbukott a Magyar Orvosi Kamara (MOK) ügyeleti szerződések aláírása ellen lázító, kizárólag politikai hangulatkeltésre alkalmas akciója, melynek keretében 2023 tavaszán arra bíztatták az orvosokat, hogy alakítsanak pertársaságokat és támadják meg a kötelező ügyelet elrendeléséről szóló határozatot. A Szegedi Törvényszék immár a harmadik ügyben hozott azonosan rendelkező – jogerős – ítéletet, végzésében elutasította a pert indító háziorvosok keresetét. A törvényszék töretlen álláspontja, hogy a háziorvosnak kötelessége részt venni az ügyeleti ellátásban, szerződéskötési kötelezettsége egyenesen következik a jogszabályból. Az ítélet hatszámjegyű perköltség megfizetésére is kötelezte az érintett háziorvosokat.
Az új alapellátási ügyeleti rendszer az ahhoz már csatlakozott vármegyékben a lakosság megelégedettségére működik.

Kiadó: Országos Mentőszolgálat

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.