OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. január 20., szombat 09:53

Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 20., szombat (OS) - Vietnám és Magyarország is a nemzetközi összeköttetésekben érdekelt

    Zsigmond Barna Pál a tárgyalások során ismertette a 2024-es magyar uniós elnökség prioritásait, és megerősítette: Magyarország nem Európa elzárkózásában, hanem a konnektivitásban, a minél szélesebb körű kapcsolatépítésben látja a közösség és a tagállamok sikerét, jövőjét. Vietnám és Magyarország is a nemzetközi összeköttetésekben érdekelt, hogy minél szélesebb körű együttműködések jöjjenek létre közöttünk, illetve az Európai Unióval és az Asean országokkal egyaránt. Ráadásul mindkét ország békepárti álláspontot képvisel a Magyarország szomszédságában zajló háború kapcsán – hangsúlyozta Zsigmond Barna Pál. Mint mondta, meglévő kapcsolataink új lendületet kaphatnak a jövőben, hiszen a koronavírus járvány elmúltával a délkelet-ázsiai ország újra növekedési pályára állt, ami számos együttműködési lehetőséget hordoz magában minden területen – ezért is bír nagy jelentőséggel a vietnámi miniszterelnök magyarországi látogatása. A Le Quoc Hunggal, a Közbiztonsági Minisztérium miniszterhelyettesével folytatott egyeztetésen a rendőrségek közötti nemzetközi együttműködés, valamint a szervezett bűnözés elleni küzdelem jelentősége volt a fő téma.
     Kiadó: Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.