OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. január 22., hétfő 12:54

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) -

    2023 eredményekben gazdag év volt a FŐKERT életében

A Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió 2023-ban több mint 320 ezer lágyszárúval, tízezernél több iskolázott és erdészeti facsemetével, 15.300 örökzölddel és cserjével zöldítette a fővárost. A budapestiek egyre több minierdővel, esőkerttel, gyümölcsöskerttel, rovarhotellel találkozhatnak, eközben a 2022-ben megnyitott Pünkösdfürdő Park fontos szakmai díjakat érdemelt ki.

A Főváros fennállásának 150. évfordulója is jó alkalmat teremtett arra, hogy a Budapesti Közművek Kertészeti Divíziója által tovább folytatott zöldítéseket minél szélesebb körben  megismerjék a városlakók. Csaknem 2000 koros, iskolázott facsemetével bővültek a parkok és fasorok, és éppen 150 fa került a Könyves Kálmán és a Hungária körút mellett az ültetőgödrökbe. Budapest erdeinek ökológiai értéke is növekedett 8500 erdészeti facsemete telepítésével, amelyet nagy részben az újpesti Farkaserdőben ültettek el a szakemberek. Emellett nagy számú fa került a Merzse-, és a Szépvölgyi-erdőbe is.

2023-ban már négy helyszínen telepített a FŐKERT gyorsan növő Miyawaki minierdőt: a Népligetben, valamint a 10 millió Fa Alapítvánnyal együttműködésben a Rákóczi híd pesti hídfőjénél, a Nehru parton és a Gesztenyés kertben. Két minigyümölcsöst is létesítettek a Gellért-hegyen és a XIII. kerületi Kubala László parkban, ahol a pár év múlva termőre forduló fákról bárki szüretelhet majd.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.