OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. január 22., hétfő 12:54

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) -

    A FŐKERT feladata azonban nemcsak az ültetés, 2023-ban 14 ezer fát részesítettek a divízió szakemberei ápolásban, állapot-megóvási, baleset-megelőzést célzó beavatkozásban. Két közismert platánnál nagyobb faápolási munka zajlott: a Múzeum körúti platánfa életidejét gallyazással és gyökérkezeléssel hosszabbították meg, a XII. kerületi Ráth György utca sarkán álló, csaknem 100 éves platán széttartó törzseit pedig dinamikus, úgynevezett Cobra-kötéssel erősítették meg.

Tavaly több mint 32 ezer tő évelővel lett zöldebb Budapest, például a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol burkolatbontással két új évelőágy létesült. Az Andrássy út menti zöldsávban pedig évelőszőnyeg leterítésével valósult meg a virágos évelőfelület. Budapest 150 éves fennállásának tiszteletére a Gellért-hegyen 3200 tő rózsából alakítottak ki a szakemberek rózsakertet, ahol minden tő egy-egy magyarországi települést jelképez.

2023-ban összesen több mint 40 millió négyzetméter zöldfelület kaszálása valósult meg a FŐKERT koordinálásában. Emellett a fővárosban 300 ezer négyzetméter fölé emelkedett a vadvirágos rétek területe, ahol évente csak 1-2-szer történik kaszálás, - ezzel támogatva a beporzó rovarokat. A madarakról is gondoskodnak a FŐKERT szakemberei, a parkokban és természetvédelmi területeken 1400 madárodú várja a fészekrakókat.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.