OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. január 22., hétfő 13:55

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - Lesz Szegeden akkugyár? -

    Az LMP – Magyarország Zöld Pártja kéri Botka László szegedi polgármestert, hogy a legújabb hírek fényében nyugtassa meg a közvéleményt, hogy a BYD elektromosautó-gyár nem fog akkumulátorgyárat telepíteni Szegedre, vagy a környező településekre. Ezzel párhuzamosan az LMP írásbeli kérdéssel fordul Szijjártó Péter külügyminiszterhez, hogy tájékoztassa a közvéleményt a kínai cég terveiről.

Mint ismeretes Szegeden épít gyárat a BYD elektromosautó-gyár, és október 25-én Botka László kijelentette, hogy "az elmúlt napok sajtóhírei ellenére nem lesz kínai akkugyár Szegeden, és semmilyen más vegyipari tevékenység sem." A legújabb hírek szerint viszont egy német nyelvű honlap azt írja, hogy a BYD nem kizárólag autógyárat, hanem akkumulátorgyárat is épít Dél-Magyarország egy meg nem nevezett településén.

A közvélemény szeretne tisztán látni, hol tervezik az akkumulátorgyárat, ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja azt kérdezi Botka Lászlótól, lehetséges, hogy Szegeden? Szijjártó Pétertől pedig írásbeli kérdésben azt, hogy a következő években várható-e, hogy a BYD akkumulátorgyárat telepít hazánkba? Van-e erről bármilyen szóbeli vagy írásbeli megállapodás a kormány és a BYD között? Mely települések jöhetnek szóba a BYD akkumulátorgyár telephelyéül? Milyen előzetes egyeztetéseket terveznek az érintett településeken élőkkel?

LMP Sajtó
    
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.