OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. január 22., hétfő 15:04

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) -

        Követeljük, hogy álljanak ki az emberek elé és mondják meg nekik, hogy a Királyok-Nánási úti gátépítés mennyi időre és mennyire negatívan fogja befolyásolni az itt élők és Óbuda lakóinak az életét az építkezés teljes időtartalma alatt! Annyi lakóparkra soha nem adtak ki engedélyt Óbudán, mint az elmúlt ciklusban. Számításaink szerint: Waterfront City 909 lakás, Buda Bright  329 lakás, Forest Hill 148 lakás, Living II több száz lakás. Az  új beköltözőket ráengedik az amúgy is túlzsúfolt kerületi közlekedési infrastruktúrára, mindezt a "zöldség" nevében? Úgy látszik, hogy a kerület polgármestere minden nyilatkozata ellenére mégis hisz a betonrengetegben! Ő egy olyan szabadstrandra büszke a Dunán a Rómain, ahová Békásról a higított fekáliát beleengedik, mindeközben pedig sms-ben értesítik a szabadstrand üzemeltetőjét a szennyezésről. Erre mi egyáltalán nem vagyunk büszkék!
     Örülünk annak, hogy megkérdezik a kerület lakosságát a nyomvonalról, de tegyük hozzá, hogy a 400-500 milliárd forint vagyonértékű 70 hektáron élő lakos és ingatlantulajdonos életét és vagyonát örökre  tönkreteszik, a mögöttük elhelyezkedő új árvízvédelmi védmű miatt, megszüntetve az építkezés alatt a közösségi életet a közlekedési lezárások, útfelbontások miatt, amellyel kiszakítják az érintett embereket  a megszokott életvitelükből.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.