2024. május 3. péntek

2024. január 22., hétfő 15:04

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) -

Követeljük, hogy álljanak ki az emberek elé és mondják meg nekik, hogy a Királyok-Nánási úti gátépítés mennyi időre és mennyire negatívan fogja befolyásolni az itt élők és Óbuda lakóinak az életét az építkezés teljes időtartalma alatt! Annyi lakóparkra soha nem adtak ki engedélyt Óbudán, mint az elmúlt ciklusban. Számításaink szerint: Waterfront City 909 lakás, Buda Bright  329 lakás, Forest Hill 148 lakás, Living II több száz lakás. Az  új beköltözőket ráengedik az amúgy is túlzsúfolt kerületi közlekedési infrastruktúrára, mindezt a "zöldség" nevében? Úgy látszik, hogy a kerület polgármestere minden nyilatkozata ellenére mégis hisz a betonrengetegben! Ő egy olyan szabadstrandra büszke a Dunán a Rómain, ahová Békásról a higított fekáliát beleengedik, mindeközben pedig sms-ben értesítik a szabadstrand üzemeltetőjét a szennyezésről. Erre mi egyáltalán nem vagyunk büszkék!
     Örülünk annak, hogy megkérdezik a kerület lakosságát a nyomvonalról, de tegyük hozzá, hogy a 400-500 milliárd forint vagyonértékű 70 hektáron élő lakos és ingatlantulajdonos életét és vagyonát örökre  tönkreteszik, a mögöttük elhelyezkedő új árvízvédelmi védmű miatt, megszüntetve az építkezés alatt a közösségi életet a közlekedési lezárások, útfelbontások miatt, amellyel kiszakítják az érintett embereket  a megszokott életvitelükből.

Kiadó: Egyesület a Római Partért