2024. május 2. csütörtök

2024. január 22., hétfő 16:18

A Magyarországi Evangélikus Egyház közleménye
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - A Magyarországi Evangélikus Egyház 2024-ben ismét odaítéli a Bornemisza Péter- és az Írónád díjat. A kitüntetésekkel azokat a világi és evangélikus felületeken publikált médiakommunikációs alkotásokat kívánják elismerni, amelyek az evangélikusság és az evangélikus egyház pozitív megítélését, népszerűsítését vagy missziós tevékenységét médiakommunikációs eszközökkel segítették elő az elmúlt évben.

A Bornemisza Péter-díjjal világi felületen, az Írónád díjjal pedig az evangélikus sajtóban publikált médiakommunikációs alkotás – például nyomtatott vagy online újságban megjelent cikk, televíziós vagy rádiós műsor, közösségimédia-poszt, podcast, blogbejegyzés vagy vlogepizód – ismerhető el. A díjakkal konkrét alkotást, nem pedig életművet jutalmaznak. A zsűri döntése alapján mindkét kategóriában egy-egy különdíj is odaítélhető. A Bornemisza Péter-díjas, illetve az Írónád díjas alkotás szerzője oklevelet és díjtárgyat kap, valamint mindkét díjazott bruttó 200 ezer forint pénzjutalomban részesül. A különdíjjal elismert alkotások szerzői bruttó 100 ezer forint pénzjutalmat és oklevelet kapnak.

A 2021-ben alapított evangélikus médiakommunikációs díjak elnyerésére bármely magánszemély jelölhet egy alkotást; saját mű és más magánszemély(ek) művének a díjazására egyaránt javaslatot lehet tenni. A teljes és részletes díjkiírás az egyház honlapján érhető el, a díjakra alkotást jelölni az e célra létrehozott online felületen keresztül lehet január 28-ig.
     Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház