OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 22., hétfő 16:18

A Magyarországi Evangélikus Egyház közleménye
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - A Magyarországi Evangélikus Egyház 2024-ben ismét odaítéli a Bornemisza Péter- és az Írónád díjat. A kitüntetésekkel azokat a világi és evangélikus felületeken publikált médiakommunikációs alkotásokat kívánják elismerni, amelyek az evangélikusság és az evangélikus egyház pozitív megítélését, népszerűsítését vagy missziós tevékenységét médiakommunikációs eszközökkel segítették elő az elmúlt évben.

    A Bornemisza Péter-díjjal világi felületen, az Írónád díjjal pedig az evangélikus sajtóban publikált médiakommunikációs alkotás – például nyomtatott vagy online újságban megjelent cikk, televíziós vagy rádiós műsor, közösségimédia-poszt, podcast, blogbejegyzés vagy vlogepizód – ismerhető el. A díjakkal konkrét alkotást, nem pedig életművet jutalmaznak. A zsűri döntése alapján mindkét kategóriában egy-egy különdíj is odaítélhető. A Bornemisza Péter-díjas, illetve az Írónád díjas alkotás szerzője oklevelet és díjtárgyat kap, valamint mindkét díjazott bruttó 200 ezer forint pénzjutalomban részesül. A különdíjjal elismert alkotások szerzői bruttó 100 ezer forint pénzjutalmat és oklevelet kapnak.

A 2021-ben alapított evangélikus médiakommunikációs díjak elnyerésére bármely magánszemély jelölhet egy alkotást; saját mű és más magánszemély(ek) művének a díjazására egyaránt javaslatot lehet tenni. A teljes és részletes díjkiírás az egyház honlapján érhető el, a díjakra alkotást jelölni az e célra létrehozott online felületen keresztül lehet január 28-ig.
     Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.