2024. május 2. csütörtök

2024. január 22., hétfő 18:13

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - Titkolja a Külügyminisztérium, hogy mennyi állami támogatást ad Magyarország a szegedi BYD autógyárnak -

Csárdi Antal az LMP frakcióvezető-helyettese január első napjaiban közérdekű adatigényléssel fordult a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz annak érdekében, hogy a minisztérium hozza nyilvánosságra, hogy a világ legnagyobb elektomosautó-gyártójának számító BYD  pontosan mekkora adókedvezményben részesül majd, milyen összegű állami támogatást kap, ugyanis a párt aggályosnak tartja, hogy a beruházás részletei egyáltalán nem átláthatóak.

Sajnos a mai napon sem sikerült a kormánynak megnyugtató válaszokat adnia, sőt semmilyen választ nem adtak, ugyanis elutasították Csárdi Antal adatigénylését.
Az LMP szerint további nyugtalanságra ad okot az is, hogy a napokban megjelent a hír, miszerint az BYD mellé akkumulátorgyár is érkezhet, miközben Botka László polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy nem lesz  kínai akkugyár Szegeden, és semmilyen más vegyipari tevékenység sem.

Az LMP továbbra is követeli a kormánytól, hogy fillérre pontosan hozza nyilvánosságra, mennyivel kap több állami támogatást egy munkahelyre vetítve a BYD, mint egy szegedi kisvállalkozó. Az adatok megismerése érdekében Csárdi Antal jogi lépéseket tesz.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja