OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. január 23., kedd 09:02

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 23., kedd (OS) - Dobrev Klára: szabad kultúra nélkül nem létezik polgári Magyarország sem

    A DK politikusa arról is beszélt, hogy a kultúrában két kormányzati feladat van: a szabadság biztosítása és a független szabad kultúra támogatása. "A kultúra szabad, mert ha nem szabad, akkor az már nem is kultúra, akkor az már csak propaganda. Fel kell szabadítani a kulturális életet és a művészetet, hogy mindenki merje hozzátenni azt, amit gondol a világról – fogalmazott Dobrev Klára, hozzátéve: A kultúrharc talán az egyetlen olyan harc az atomháborún kívül, amelyben a megtámadott és a megtámadó fél is egyaránt megsemmisül.

Szűcs Balázs beszédében kifejtette: a szociáldemokrata Árnyékkormány célja, hogy a magyar kultúra végre az ország egészéről és mindenkinek szóljon.  Ennek érdekében az Árnyékkormány:

- felszámolná a kulturális szegénységet és segítené a minőségi kultúrához való hozzáférést.
- Bővítené a kulturális kínálatot, nem csak konkrét kulturális programok (utazó társulatok, utazó könyvtárak, vándorkiállítások, koncertek, fesztiválok, szabadtéri színpadok), hanem közvetlenül az emberek képzését és kulturális törekvéseit is segítő programok támogatásával (nyári alkotótáborok, alkotói ösztöndíjak, megjelenést segítő pályázatok).
- Létrehozna egy egységes, országos kulturális intézményhálót, sokfunkciós kulturális központok kiépítésével, a közművelődés és művészet civil szervezeteinek és köreinek fejlesztésével, minőségi eseményekkel való ellátásával.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.