OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2024. január 25., csütörtök 12:08

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. január 25., csütörtök (OS) - A BKK ne zárt körben magyarázza a bizonyítványát! -

    A BKK vezetése és a főpolgármester zártkörű beszélgetés formájában igyekszik megmagyarázni 6-7 közlekedéssel foglalkozó újságírónak a járatcsökkentés indokait. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ezzel szemben azt várja el a BKK-tól, hogy ne magyarázkodjon, hanem egyszerűen vonja vissza járatritkításos döntéseit.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja mindemellett osztja Karácsony Gergely 2019-es gondolatait, miszerint: "a sajtó szabadsága és sokszínűsége nélkül nincsen demokrácia, hiszen az teszi lehetővé a hatalom elszámoltathatóságát és biztosítja azt, hogy az állampolgárok megismerjék a politikai szereplők egymással vitában álló álláspontjait és kiegyensúlyozott, sokszempontú tájékoztatást kapjanak a közügyekről. A Főváros a sajtó szabadságát és sokszínűségét egyebek mellett úgy tudja segíteni, ha saját kommunikációs és hirdetési tevékenységében szigorúan piaci alapon jár el, valamint ha következetesen érvényesíti az állampolgárok információhoz fűződő jogait és érdekeit."

Az LMP továbbra is azt követeli Karácsony Gergelytől, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a budapesti járatritkítási csomagját!

Gál József,
az LMP szóvivője

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.