OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2024. január 25., csütörtök 12:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. január 25., csütörtök (OS) - DK: Sóskút, Érd, Tárnok és Pusztazámor sem kér az akkugyárból!

    
Tegnap a terembe sem fértek be az emberek azon a fórumon, amelyet a senkivel nem egyeztetett, Sóskútra tervezett akkugyárral kapcsolatosan tartottak. Az eseményen személyesen győződtem meg arról, hogy az itt élők félnek az akkugyár természeti és egészségügyi következményeitől, a jogos félelmüket pedig csak növeli, hogy soha, senki nem kérdezte meg őket arról, hogy akarnak-e akkugyárat az otthonaik mellé.

A Demokratikus Koalíció szerint sehova nem szabad akkugyárat vagy más, zajjal, természet- és egészségkárosító hatással járó üzemet építeni az emberek megkérdezése nélkül! Semmit rólunk, nélkülünk – ezt mondta ki tegnap Sóskút, Érd, Tárnok és Pusztazámor is! A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány azonnal leállítaná az akkumulátorgyárak építését. Nem lehet olyan fontos sem a távol-keleti óriásvállalatok milliárdos profitja, sem az EU-n kívüli vendégmunkán nyerészkedő fideszes munkaerőközvetítőcégek bevétele, hogy a kormány ezekért tönkre tegye Magyarországot. Szociáldemokraták vagyunk, ezért mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, alulfizetett vendégmunka helyett jólfizetett magyar munkaerőt, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk!

dr. Bősz Anett
A DK főpolgármester-helyettese, Pest megye 1. választókerületének elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.