OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2024. január 25., csütörtök 14:04

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 25., csütörtök (OS) - Cseh Katalin: látni szeretnénk a Bizottság decemberi döntésének részletes indoklását, ha kell, bírósághoz is fordulunk

    Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője kikérte a Bizottságtól a decemberi, Magyarországra vonatkozó döntésének részletes, írásbeli indoklását, ugyanis szerinte nem szakmai döntés született akkor, hanem lehetséges, hogy egy politikai háttéralku miatt döntött a Bizottság az uniós források egy részének feloldása mellett.

"A Bizottság szerepe a Szerződések őreként, hogy garantálja az uniós értékek és jogszabályok megfelelő végrehajtását és betartását. Decemberben úgy ítélték meg, hogy Magyarország teljesítette az igazságügyi függetlenségre vonatkozó feltételeket és szupermérföldköveket, azonban teljesen figyelmen kívül hagyták a nemzetközi és magyar szakértők észrevételeit és alig néhány óra elteltével hagyták jóvá a változtatásokat. Ez mind arra utal, hogy háttéralku született" – mondta felszólalásában Cseh.

A Momentum politikusa emiatt látni szeretné a döntés részletes, írásbeli indoklását és felszólalásában kiemelte, hogy az EP attól sem riad vissza, hogy bírósági eljárást indítson a Bizottság ellen.

"Az Európai Parlament elkötelezetten védi az emberek jogait, ha kell, a saját kormányuktól is. A bíróságok függetlenségének alapvetőnek kell lennie egy európai jogállamban, ez egy szűk fideszes eliten kívül mindannyiunk érdeke" – írja kapcsolódó bejegyzésében a képviselő.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.