OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. január 26., péntek 10:34

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Újabb rekordok – ismét kiemelkedő évet zárt a Budapesti Közművek Fővárosi Hulladékhasznosító Műve

        "A Budapesti Közművek erőművének újabb sikeres éve egyértelműen visszaigazolja az energetikai és hulladékgazdálkodási szempontok egységes kezelésének létjogosultságát. Emellett immár harmadik éve, az integrált  budapesti közműtársaság létrehozása óta  szorosan összehangoljuk a létesítményben zajló üzemeltetési és karbantartási tevékenységet." – hangsúlyozta  Mártha Imre, a Budapesti Közművek vezérigazgatója. "A kiemelkedő termelési adatok jelentősége azonban messze több az újabb rekordoknál, hiszen a létesítményben hasznosított hazai energiahordozó révén jelentős importfüggőséget váltunk ki, ráadásul 50 %-ban megújuló energiatermelés formájában. A létesítmény a hazai hulladék hasznosításában is meghatározó jelentőségű, hiszen az itt felhasznált kommunális hulladékkal csökkenthető a lerakókban elhelyezendő mennyiség. A Budapesti Közművek létesítménye a tavaly júliustól indult új hulladékgazdálkodási modellben is fontos tényező marad, ennek érdekében további komoly fejlesztéseket tervezünk." – foglalta össze a Budapesti Közművek terveit a cégvezető.
     A létesítményről további információk elérhetőek a cég weboldalon.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.