OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. január 26., péntek 10:42

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Fábián Gergely a Coldiretti és Filiera Italia, olasz agrár- és élelmiszeripari szövetségek delegációját fogadta

        Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár hivatalában fogadta olasz agrár- és élelmiszeripari szövetségek képviselőit. A Coldiretti és Filiera Italia jelentős szerepet tölt be az olasz gazdasági élet alakulásában. Az egyeztetésen a felek felvázolták Magyarország és Olaszország közötti potenciális együttműködés stratégiai területeket, a kölcsönös befektetési lehetőségeket, valamint megosztották egymással az élelmiszerbiztonság és az élelmiszeripar területén lévő jó gyakorlatokat.
     Fábián Gergely kiemelte, hogy Magyarország uniós elnöksége alatt a piaci szereplők igényeinek és véleményének becsatornázása prioritást fog élvezni. Az egyeztetésen megállapítást nyert, hogy a háború és az európai szinten betarthatatlan, saját gazdaságunkat visszavető rendeletek nehéz helyzetbe hozzák az élelemiszeripart. Rámutatott, hogy az olasz és magyar felek számára egyaránt fontos egy olyan élelmiszeripari stratégia alkalmazása, amely a technológiai fejlesztés mellett a belső piacon előállított termékek védelmére is kiemelt figyelmet fordít.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.