OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 26., péntek 11:57

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - A Momentum egri polgármester-jelöltje a Választási Bizottsághoz fordul: újra igazságtalanul rajzolta át Mirkóczki Ádám a választókerületeket

    Mirkóczki Ádám, egri polgármester az ellenzéki képviselőket és szavazókat bünteti, miközben előnyhöz juttatja a Fideszt az önkormányzati választáson. A Momentum egri polgármester-jelöltje, Jánosi Zoltán nemrég sikerrel semmisíttette meg a bíróságon a Mirkóczki vezette hivatal által kialakított új, igazságtalan egri választókerületi határokat. Azok ugyanis nem csupán egyoldalúak, a Fidesznek látványosan kedvezőek voltak, de még törvényt is sértettek.

A bírósági döntés rákényszerítette a hivatalt, hogy új választókerületi határokat húzzon meg, de ahogy az első alkalommal, most sem adtak semmilyen információt közre előzetesen, semmilyen egyeztetés nem volt. Az új verzió, Jánosi szerint, csak annyiban különbözik az előzőtől, hogy a törvénysértő részeket javították, ám az igazságtalan fideszes elfogultságot gondosan megtartották.

A Momentum polgármester-jelöltje beadvánnyal fordul a Helyi Választási Irodához, kérve, hogy legyenek tekintettel a józan észre, az egriekre, ne engedjenek a politikai nyomásnak, ne a Fidesz és Mirkóczki közös érdekeit kövessék.

Jánosi beadványában kéri: gyakoroljanak méltányosságot a II. Rákóczi Ferenc utcában élőknek is, hogy ne kelljen egy másik városrészbe menniük szavazni; gyakoroljanak  méltányosságot a Kallómalom utcában élőknek is, hogy ne kelljen 1 km-t gyalogolniuk a szavazáshoz.
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.