OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 26., péntek 13:58

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Árnyékkormány: A kormány és az MNB közti veszekedés már elég kárt okozott az országnak

        A kormány a magyar emberek elemi érdekeit semmibe véve nem az infláció visszaszorítását, hanem a közpénzek ellopásának lehetőségét biztosító növekedést tartja a legfontosabbnak és nyíltan hirdeti a már megbukott gazdaságpolitikához való visszatérést. Ennek legfőbb akadályát a Magyar Nemzeti Bankban látja. Nagy Márton nyilatkozatai aláássák a magyar jegybank maradék hitelességét is, újabb és újabb ötletei és a jegybankkal folytatott nyilvános vita pedig közvetlen károkat okoz az országnak, gyengíti forintot, súlyosan rombolja külső megítélésünket, hitelképességünket, a piaci szereplők bizalmát.
     Ha a kormány így folytatja, biztosan nem fogunk kilábalni az Orbán-rendszer okozta válságból. Erre mára a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány maradt az egyetlen remény, amely szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, összeomló közszolgáltatások helyett erős államot, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

dr. Bodnár Zoltán
Árnyék-pénzügyminiszter

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.