OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. január 26., péntek 14:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Újabb benzináremelés - Az Árnyékkormány adócsökkentéssel szorítaná 500 forint alá az üzemanyagok literenkénti árát

        Az Orbán-kormány a benzinkutakon bizonyítja, hogy az idei év is a megszorítások éve lesz, hiszen még a január sem telt el, máris túl vagyunk már 4 benzináremelésen. Ez azt jelenti, hogy már most évi 40-50 ezer forintot vett ki az autósok zsebéből a kormány, miközben a dráguló üzemanyagok miatt minden más is drágulni fog a boltokban.
     Az Árnyékkormány szerint nem emelni kell az adókat és az árakat a gazdaság beindításához, érdemi csökkentésre van szükség! Az Árnyékkormány adócsökkentéssel tudná garantálni a literenként 500 Ft alatti üzemanyagárakat a magyaroknak. Ehhez az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát átmenetileg, a jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig 5 százalékra kellene csökkenteni, míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintra, a gázolaj esetében literenként 20 forintra kellene csökkenteni. Ez lenne a megoldás, nem az újabb megszorítások és az adó-, valamint áremelések. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Adó- és áremelések helyett adócsökkentést és béremelést, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Varju László
Energia-és rezsiügyi árnyékminiszter

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.