OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 26., péntek 15:06

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Orosz Anna feljelentést tett, mert több fideszhez köthető szervezet is milliókat kapott a kormány Városi Civil Alap pályázatán

    Orosz Anna, Újbuda momentumos országgyűlési képviselője a Facebookon jelentette be, hogy feljelentést tett az ÁSZ-nál azért, mert több – egyértelműen a Fideszhez köthető – “civil szervezet" nyert milliós támogatásokat a kormány Városi Civil Alap pályázatán.

"A kormány Városi Civil Alap pályázatán már sokadik éve nyernek milliókat, olyan álcivil szervezetek, amik egyértelműen a Fideszhez köthetőek. Nem egy közülük korábban jelölő szervezet is volt, de több olyan nyertes is van akik szerepelnek az Állami Számvevőszék "A közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek értékelése" című decemberi jelentésében. Ilyen többek között az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért, a FICSAK Alapítvány vagy a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány" – írja Orosz és hozzáteszi, hogy ezen szervezetek egy része nyílt politikai tevékenységet folytat és van köztük olyan is, amelyik fideszes propagandistákkal szervezett beszélgetést.

"Megalapozott tehát a gyanúnk, hogy ezen szervezetek a Fidesz részére fognak idén is kampányolni közpénzből, ahogy azt 2022-ben is tették. Ezért bejelentést tettem az Állami Számvevőszéknéll. Mivel az ÁSZ rendkívüli alapossággal vizsgálta az ellenzéki pártokat, bízom benne, hogy a bejelentésemre a Városi Civil Alap burkolt kampányfinanszírozási ügyét is hasonló komolysággal fogja" – zárja Orosz.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.