OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 26., péntek 17:40

A Nemzeti Automata Szövetség közleménye
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - 2024. február 29. a határideje az árusító automaták ÜZEMELTETÉSI HELYEIT terhelő adatközlési kötelezettségnek

    A nemrégiben elfogadott 2024. évi adócsomag részeként az automataberendezéseket illetően módosult az adózás rendjéről (Art) szóló 2017. évi CL. törvény 107. §-a (1a)–(1c) bekezése. Az új rendelkezések egy új bejelentési kötelezettséget írtak elő az automataberendezések üzemeltetési helye felett rendelkezési joggal bíró adózók számára, amely kötelezettséget a már üzembe helyezett automataberendezések tekintetében először 2024. február 29. napjáig kell majd teljesíteni.

A bejelentési kötelezettséget az automataberendezések felügyeleti jogát gyakorló DATRAK Digitális Adattranzakciós Központ Kft. (DATRAK Kft.) fele kell elektronikusan teljesíteni.

Az adatközlés módjával kapcsolatban pontos információk találhatók Datrak Kft. honlapján.

Fontos kiemelni, hogy a fenti kötelezettség nem az árusító automata üzemeltetőjét, hanem az üzemeltetési helyet rendelkezésre bocsátó adóalanyt terheli!

Az új bejelentési kötelezettség az Önök vállalkozását, szervezetét is érinti, amennyiben a területén automata üzemel! Ezért kérjük, hogy tegyenek eleget az automataberendezésekkel kapcsolatos új bejelentési kötelezettségüknek 2024. február 29-ig.

NASZ
Sirály Ferenc
Elnök

     Kiadó: Nemzeti Automata Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.