OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2024. január 26., péntek 19:27

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Komjáthi Imre: El a kezekkel a szakszervezetektől!

    Sajtóhírek szerint azonnali hatállyal elbocsátották Radics Gábort, a szegedi gumigyár szakszervezeti vezetőjét, aki 27 év után még végkielégítést sem kapott.

Az MSZP már évekkel ezelőtt is figyelmeztetett arra, hogy milyen elfogadhatatlan visszásságok történtek ebben az üzemben, amely egyébként a kormány stratégiai partnere. Ez volt az a gyár, amely a lehető legkevesebbet akart költeni munkavédelemre, valamint ebben az üzemben akarták évekkel ezelőtt minden eszközzel ellehetetleníteni a szakszervezetet és ez a cég volt az, amely egyoldalúan mondta fel a kollektív szerződést.

Az MSZP szerint az Orbán-kormány szakszervezet ellenes politikájának egyenes következménye az, amit látunk. Az MSZP elítéli a dolgozó emberek jogaiért, munkaügyi és munkavédelmi biztonságért, valamint magasabb fizetésért küzdő szakszervezeti vezetők üldözését, kirúgását!

Az MSZP közössége szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja Radics Gábort.

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.