OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. január 28., vasárnap 17:29

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. január 28., vasárnap (OS) - Az LMP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésbe a családi pótlék emeléséről -

        Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a családi pótlék összeg 2009 óta változatlan, miközben az infláció közel hetven százalékos volt ebben az időszakban. Álláspontunk szerint ez a legékesebb bizonyítéka annak, hogy a jelenlegi kormány kizárólag a tehetősebbeket hajlandó támogatni, a nehezebb helyzetben lévők problémáiról pedig nem hajlandó tudomást venni.
     Az LMP szerint pont fordított gondolkodásra lenne szükség, és elsősorban azokat kéne segíteni, akik támogatás nélkül nem tudják megoldani a problémáikat. Ennek jegyében a párt olyan javaslatot fog benyújtani a parlament elé, amiben azt szorgalmazzuk, hogy a családi pótlékot emeljék meg a kétszeresére, míg az egyszülős családoknak járó pótlékot emeljék 150 százalékkal. Ez valódi segítséget jelenthetne sok százezer családnak, és végre egyértelművé tenné, hogy az állam azért dolgozik, hogy eltüntesse a társadalmi különbségeket, és nem azért, hogy növelje azokat.

Hohn Krisztina,
az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.