2024. július 27. szombat

2024. január 28., vasárnap 17:29

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. január 28., vasárnap (OS) - Az LMP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésbe a családi pótlék emeléséről -

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a családi pótlék összeg 2009 óta változatlan, miközben az infláció közel hetven százalékos volt ebben az időszakban. Álláspontunk szerint ez a legékesebb bizonyítéka annak, hogy a jelenlegi kormány kizárólag a tehetősebbeket hajlandó támogatni, a nehezebb helyzetben lévők problémáiról pedig nem hajlandó tudomást venni.
     Az LMP szerint pont fordított gondolkodásra lenne szükség, és elsősorban azokat kéne segíteni, akik támogatás nélkül nem tudják megoldani a problémáikat. Ennek jegyében a párt olyan javaslatot fog benyújtani a parlament elé, amiben azt szorgalmazzuk, hogy a családi pótlékot emeljék meg a kétszeresére, míg az egyszülős családoknak járó pótlékot emeljék 150 százalékkal. Ez valódi segítséget jelenthetne sok százezer családnak, és végre egyértelművé tenné, hogy az állam azért dolgozik, hogy eltüntesse a társadalmi különbségeket, és nem azért, hogy növelje azokat.

Hohn Krisztina,
az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja