OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 30., kedd 12:33

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. január 30., kedd (OS) - Árnyékkormány: Orbánék történelmi bűne, hogy a nyugdíjrendszer összeomlással fenyeget

    Az elmúlt időkben nem véletlenül beszéltünk annyit nyugdíjkorrekcióról, nyugdíjemelésről, hiszen tragikusan alacsony az átlagnyugdíj, annyira, hogy abból már szinte lehetetlen lemondások nélkül élni. Mostanra eljutottunk odáig, hogy örülhetünk, ha egyáltalán tudunk nyugdíjemelésről beszélni: a Bankmonitor számításai szerint a tervezettnél jóval nagyobb mértékben nőtt a Nyugdíjbiztosítási Alap hiánya, és nem tudni, meddig tartható ez az állapot, azaz a nyugdíjrendszer minden pillanatban összeomlással fenyeget.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor történelmi bűne, hogy hagyták idáig fajulni a nyugdíjhelyzetet. Ha a kormány tovább folytatja a rombolást és a lopást, nemhogy a mostani fiataloknak, de még a középkorúaknak sem lesz nyugdíja. Egyedül kormányváltással akadályozhatjuk meg az összeomlást: a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül, amelynek részeként negyedévenkénti nyugdíjkorrekciót és svájci indexálású európai mértékű nyugdíjat fogunk bevezetni Magyarországon. Áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk!

Gy. Németh Erzsébet

szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.