OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. január 30., kedd 17:56

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 30., kedd (OS) - Donáth Anna: a NER cinkosa a velünk élő fasizmusnak és fasisztáknak

    Donáth Anna, a Momentum elnöke a Facebookon fejtette ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy a kormány a neonyilasok legnagyobb erődemonstrációját, az úgynevezett "Kitörés Emléktúrát" felvette az államilag támogatott tömegsport rendezvények közé.

A Momentum elnöke azt írja: "A Bayer-botrány árnyékában elsikkadni látszik az a hír, hogy a neonyilasok legnagyobb erődemonstrációját, az úgynevezett "Kitörés Emléktúrát" felvették az államilag támogatott tömegsport rendezvények közé az olimpiai Ötpróba programba. Mégpedig a Mi Hazánk alelnökének javaslatára. Ugyan később törölték, de a NER hivatalos indoklása szerint nem azért, mert ez egy fasiszta dzsembori. Állításuk szerint azért törölték, mert az eseménynek "megosztó társadalmi, politikai kihatásai" vannak. Külön kiemelték, hogy "sem az esemény korábbi felvételével, sem a visszavonásával nem kívántak semmilyen társadalmi véleménynyilvánításban részt venni."

Donáth szerint a NER büszkén semleges abban a kérdésben, hogy egy neonáci erődemonstrációnak van-e helye a magyar közéletében, így némaságukkal gyáva cinkosai lesznek a velünk élő fasizmusnak és fasisztáknak.

Bejegyzése végén hozzáteszi: "Mi viszont nem vagyunk gyávák, és nem félünk nevén nevezni a dolgokat. Mert nem attól lesz valaki fasiszta, hogy 80 évvel ezelőtt a nagyapja nyilas volt. Hanem attól, hogy ma a közbeszédet fertőzi a gyűlöletkeltéssel, és politikát épít a megosztásra és a kirekesztésre."
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.