OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. január 30., kedd 20:37

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 30., kedd (OS) - Írásbeli kérdésekkel fordult Gelencsér Ferenc és Lőcsei Lajos Orbánhoz a sóskúti akkufeldolgozó miatt

    Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője és Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője írásbeli kérdésekkel fordult a miniszterelnökhöz azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatnak a Sóskút, Érd, Tárnok, Pusztazámor és környéken élők az Andrada Group Kft. tervezett beruházása kapcsán.

"A múlt héten lezajlott sóskúti alternatív közmeghallgatás már bebizonyította, hogy nem csupán Sóskút, hanem Tárnok, Érd és Pusztazámor lakossága is aggódik a bizonytalan hátterű Andrada Group kft. által létesíteni kívánt akkufeldolgozó üzem miatt" – írja Gelencsér.

"Bízom benne, hogy az ott élők az elmúlt hetek káosza helyett végre érdemi információkkal lesznek gazdagabbak. Az ugyanis nem elfogadható, hogy a környék közel 100 ezer lakosa nincs megkérdezve arról, szeretne-e egy olyan üzemet a kertje végébe, ami súlyosan károsíthatja a környezetet,  jelentősen ronthatja az életminőséget és az ingatlanárak várható csökkenése miatt anyagi kárt okozhat.
Lőcsei Lajos képviselőtársammal írásbeli kérdésekkel fordultunk a miniszterelnökhöz, hátha nekünk hajlandó válaszolni, ha már a sóskútiaknak, az érdieknek, a tárnokiaknak és a pusztazámoriaknak nem" – emeli ki a Momentum politikusa.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.