OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. február 1., csütörtök 18:41

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 1., csütörtök (OS) - Nagy Márton a magyar-kínai együttműködés sikerességét méltatta a Magyar Posta "a sárkány éve" bélyegkibocsátásán

    A Magyar Posta Zrt. idén 11. alkalommal bocsát ki bélyegkisívet a kínai horoszkóp motívumaival, amellyel ezúttal a soron következő – 2024. február 10. és 2025. január 28. közötti – időszakot, a Fa Sárkány évét köszönti. A bélyeg ünnepi bélyegzésén Gong Tao, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete mellett a Magyar Posta Zrt. tulajdonosi joggyakorlója Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is részt vett.
A tárcavezető ünnepi beszédében kiemelte, hogy a Sárkány a keleti hagyományban pozitív, mitikus lény, amely hatalmas teremtő erővel bír. Arra ösztönöz, hogy kitartók és ellenállóbbak maradjunk a legkeményebb kihívásokkal szemben is, ne féljünk nagyot álmodni 2024-ben.
Nagy Márton aláhúzta, hogy a kormány célja 2024-ben a gazdasági növekedés helyreállítsa, amelyhez növelni kell a fogyasztást, tovább kell növelni a munkaerőpiaci aktivitást és 25%-os szint felett kell tartani a beruházásokat. A kormány ebben a munkában kiemelten számít a kínai befektetésekre is, amelyek tovább növelik hazánk versenyképességét.
A miniszter kifejtette, hogy a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok virágkorukat élik, hazánk keleti nyitás politikája sikeres. Magyarországon az ázsiai országok közvetlen befektetéseinek aránya 2014-hez képest 19%-ról 34%-ra emelkedett, amellyel párhuzamosan Kína ötszörösére emelte a közvetlen befektetéseinek arányát.
     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.