2024. május 20. hétfő

2024. február 1., csütörtök 18:41

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 1., csütörtök (OS) - Nagy Márton a magyar-kínai együttműködés sikerességét méltatta a Magyar Posta "a sárkány éve" bélyegkibocsátásán

A Magyar Posta Zrt. idén 11. alkalommal bocsát ki bélyegkisívet a kínai horoszkóp motívumaival, amellyel ezúttal a soron következő – 2024. február 10. és 2025. január 28. közötti – időszakot, a Fa Sárkány évét köszönti. A bélyeg ünnepi bélyegzésén Gong Tao, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete mellett a Magyar Posta Zrt. tulajdonosi joggyakorlója Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is részt vett.
A tárcavezető ünnepi beszédében kiemelte, hogy a Sárkány a keleti hagyományban pozitív, mitikus lény, amely hatalmas teremtő erővel bír. Arra ösztönöz, hogy kitartók és ellenállóbbak maradjunk a legkeményebb kihívásokkal szemben is, ne féljünk nagyot álmodni 2024-ben.
Nagy Márton aláhúzta, hogy a kormány célja 2024-ben a gazdasági növekedés helyreállítsa, amelyhez növelni kell a fogyasztást, tovább kell növelni a munkaerőpiaci aktivitást és 25%-os szint felett kell tartani a beruházásokat. A kormány ebben a munkában kiemelten számít a kínai befektetésekre is, amelyek tovább növelik hazánk versenyképességét.
A miniszter kifejtette, hogy a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok virágkorukat élik, hazánk keleti nyitás politikája sikeres. Magyarországon az ázsiai országok közvetlen befektetéseinek aránya 2014-hez képest 19%-ról 34%-ra emelkedett, amellyel párhuzamosan Kína ötszörösére emelte a közvetlen befektetéseinek arányát.
     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium