OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. február 2., péntek 10:24

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 2., péntek (OS) - A Heti Betevő Egyesület nyerte el az idei Év Fővárosi Civil Szervezete címet

        A 2023. december 1. és 2024 január 15. között lebonyolított lakossági szavazáson a Heti Betevő Egyesület kapta a legtöbb voksot. Karácsony Gergely főpolgármester 2024. január 26-án döntött arról, hogy 2024. február 1-je és 2025. február 1-je között a Heti Betevő Egyesület viselheti Az Év Fővárosi Civil Szervezete címet. A február 1-jei ünnepélyes díjátadón a Heti Betevő Egyesület a Városháza kulcsát, vagyis a vándordíjat a 2023-as Év Fővárosi Civil Szervezetétől, az Utcajogász Egyesülettől vehette át.
     A Heti Betevő 2013-ban a VII. kerület egyik szórakozóhelyén, barátok informális kezdeményezéseként alakult. Csapatukat az a felismerés és lelkesedés vezette, hogy egy ital árából akár egy komplett meleg ebédet is lehet adni az arra rászorulóknak. 2013 óta minden vasárnap éttermi minőségű, tartalmas ételeket, és lehetőségeikhez mérten ruhaneműt, tisztálkodási eszközöket, egyéb adományokat osztanak a VII. kerületi Klauzál téren, valamint további sejtjeik alakultak Makón, Pécsen, Székesfehérváron és Budapest más kerületeiben is.
     A Fővárosi Önkormányzat 2022-ben alapította "Az Év Fővárosi Civil Szervezete" díjat. Minden évben a budapestiek szavazhatják meg, hogy az adott évben pályázók közül melyik civil szervezet járult leginkább hozzá tevékenységével Budapest fejlődéséhez, élhetőségéhez, és az itt élők jólétéhez.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.