OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. február 2., péntek 11:26

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye
    Budapest, 2024. február 2., péntek (OS) - A Magyar Víziközmű Szövetség az alábbiakban tájékoztatja a felhasználókat a nem lakossági vízdíj árának emelkedésével kapcsolatban. A Szövetség, mint a hazai víziközmű szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete a fenti téma kapcsán – a pánikkeltés és a félreértések elkerülése végett - egy igazán fontos dologra hívja fel a figyelmet: a vízdíjak 2012-es szinten befagyasztásra kerültek, majd ezt követően 2013-ban rezsicsökkentett díjak lettek megállapítva, illetve bevezetésre került a víziközműveket sújtó vezetékadó is. Ezek a tényezők együtt oda vezettek, hogy a szolgáltatók bevételei évek óta nem fedezik a hálózat, illetve az egyéb infrastruktúrák karbantartásának, rekonstrukciójának és bővítésének költségét.

        Kurdi Viktor, a Szövetség elnöke kifejtette: "A fentiekhez kapcsolódóan fontos kiemelni azt a tényt, hogy a szolgáltatók hálózati vesztesége átlagosan 20-25%-os, de van olyan terület is az országban, ahol a kitermelt 100 liter ivóvízből csak 40-50 liter jut el a felhasználókhoz."
     A változás – 12 év azonos áron történő szolgáltatás igénybevétele után – jogosan vet fel sok kérdést a felhasználókban, azonban a MaVíz szeretne még egy valamire rávilágítani: " Ma Magyarországon a csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Egy olyan "termékről" van szó, amely nélkül nincs élet a Földön. Tehát fontos lenne azt és úgy tekinteni rá, amely nélkül holnaptól már csak két napig maradnánk életben...

     Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.