OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2024. február 2., péntek 11:30

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. február 2., péntek (OS) - Rákellenes Világnap - Szüntessük meg az egyenlőtlen hozzáférést az egészségügyi ellátásban

        2000. február 4-én írták alá a Párizsi chartát, mely a rák elleni világméretű összefogás alapdokumentuma.
Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés kritikus pontja a gyógyulásnak. Világ- és országszinten is nagy különbségek vannak abban, hogy a daganatos betegek mennyire férnek hozzá a terápiákhoz. Jelenleg attól függően, ki hol él, milyen iskolázottságú és milyen az anyagi helyzete, bizonyítottan eltérő esélye van a gyógyulásra.
     2022-ben a Nemzetközi Rákellenes Szövetség (UICC) kezdeményezésére egy 3 éves cselekvési terv jött létre, amit követett egy nemzetközi felmérés a daganatos betegek egészségügyi ellátásban előforduló egyenlőtlenséginek feltárására. 2023 a nemzetközi összefogás éve volt, az egészségügy szereplői között új szövetségek és programok jöttek létre, melyek lehetővé tették az egységesebb, erősebb összefogást.
     "2024-ben ennek a nemzetközi összefogásnak az a fő célja, hogy az egészségügyi döntéshozók figyelmét hívjuk fel az egyenlőtlenségekre világ- és országszinten egyaránt. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák ellen Egyesület több tevékenységét is ebben a szellemben szervezi.  A szervezet szlogenje, a Minden Nő Számít! is ezt a törekvést fejezi ki"- mondta Tóth Krisztina, az egyesület alelnöke, aki maga is érintettként küzd az egészség-esélyegyenlőtlenségek ellen.

kapcsolat: info@egeszseghid.hu 36303718092

     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.