OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 2., péntek 11:58

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. február 2., péntek (OS) - Itt a február, itt az idei hatodik benzináremelés – Megszorítások helyett az Árnyékkormány literenként 500 forint alá csökkentené az üzemanyagok árát

        Pénteken már az idei hatodik üzemanyag-áremelést hajtotta végre az Orbán-kormány, pedig még csak február van. Az újévi 41 forintos adóemeléssel együtt a benzin átlagára már 603, a gázolajé 640 forint fölött van literenként.
     Szociáldemokrata fordulatra van szükség, mert a magyar emberek bére és nyugdíja olyan alacsony, hogy nem viselnek el további áremeléseket. Ezért az Árnyékkormány áremelések helyett adócsökkentésekkel 500 forint alá szorítaná az üzemanyagok literenkénti árát a kormányváltás után: 5 százalékra csökkentené az üzemanyagáfát, a jövedéki adót pedig literenként 70 forintra, gázolaj esetében 20 forintra. Véget fogunk vetni az Orbán-kormány és az olajcégek nyerészkedésének, akik milliárdos adóbevételeket és extraprofitot kaszálnak a sorozatos benzináremeléseken. Adó- és áremelések helyett adócsökkentést és béremelést, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Varju László
Energia-és rezsiügyi árnyékminiszter

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.