OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2024. február 4., vasárnap 09:38

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. február 4., vasárnap (OS) - Szőke Szakáll emléknap

    141 éve született Gärtner Sándor, művésznevén Gerő Jenő vagy Szőke Szakáll. A Magyar Hollywood Tanács születése napját Szőke Szakáll emléknappá nyilvánította és ünnepi emlékvacsorát tartott a Vadrózsa étteremben, a nagy kabarészerző és színész egykori házában. A résztvevők megkoszorúzták a ház falán található emléktáblát. Kertész Mihály Oscar-díjas Casablanca című filmjének legendás Carl főpincére 130 filmben szerepelt. Először egy magyar kabaré hozta meg számára a hírnevet, majd tokarázásáról ismerték Hollywood-szerte. Hitlert feldühítette, Ferenc Józsefet megnevettette - Szőke Szakáll a magyar színpadok királyából lett jól ismert, világhírű karakterszínész Hollywoodban. Az ünnepélyes megemlékezésen Mihályi Győző Jászai Mari díjas, érdemes művész, a Szinházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke átvette a Magyar Hollywood Tanács Paramount Premium díját, amelyet azért a támogatásért kapott, amelyet a Magyar Hollywood Tanácsnak nyújt, hogy küldetését, a hollywoodi magyar gyökerek emlékének megőrzését, fenntartását és minél szélesebb körben történő bemutatását töretlenül végezhesse.


     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.