OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. február 7., szerda 11:15

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2024. február 7., szerda (OS) - Itt lenne az ideje, hogy a brüsszeli vezetés szélsőséges ideológiák erőltetése helyett végre az európai emberek jólétét és biztonságát helyezze az első helyre! Brüsszelben változásra van szükség! - mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament szerda délelőtti, európai mezőgazdaságról szóló vitájában.

    Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az elmúlt hetek gazdatüntetései kapcsán kiemelte: a jelenlegi brüsszeli vezetés tévúton jár. "Legyen szó az ukrajnai háborúról, migrációról vagy éppen az agrárpolitikáról, teljesen világos, hogy Brüsszelt szélsőséges ideológiák vezérlik, és képtelen az európai érdekek mentén cselekedni" - mondta el az EP-képviselő.

Kiemelte: az átgondolatlan brüsszeli zöldpolitikai intézkedések tönkreteszik az európai gazdákat.  "Brüsszel hagyja, hogy olcsó ukrán gabona öntse el az európai piacot, és olyan megállapodásokat köt, amelyek - ad absurdum - az Európán kívüli gazdákat jobb helyzetbe hozzák, mint az európaiakat" - mutatott rá Hidvéghi.

A Fidesz EP képviselője szerint miközben Brüsszel téves, ideológia-vezérelt döntéseket hoz, addig a világ más országai - az USA vagy éppen Kína - durván protekcionista intézkedéseket vezetnek be, és rohamtempóban hagyják le Európát a globális versenyben. "Itt lenne az ideje, hogy a brüsszeli vezetés végre az európai emberek érdekeit képviselje! Brüsszelben változásra van szükség!" - zárta felszólalását az EP-képviselő.

     Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.