2024. május 19. vasárnap

2024. február 7., szerda 13:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. február 7., szerda (OS) - A DK pedofilellenes törvénycsomagot nyújtott be a Parlament elé

A pedofilsimogató köztársasági elnök, Novák Katalin aljas és erkölcstelen kegyelmi döntésének van egy kevésbé ismert, ám annál felháborítóbb következménye. A bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársa a börtönből szabadulva minden akadály nélkül visszatérhet olyan munkakörbe, ahol ismét gyerekekért felelhet, ismét gyerekek közelében dolgozhat. Ezért a DK pedofilellenes törvénycsomagot terjeszt az Országgyűlés elé, amely a pedofilok bűnsegédeit is örökre eltiltja a gyermekekkel kapcsolatos foglalkozásoktól, továbbá megtiltja, hogy a jövőben a pedofilok vagy bűntársaik valaha is elnöki kegyelmet kaphassanak.

A DK szerint a pedofilok bűntársai ugyanolyan büntetést érdemelnek, mint a pedofil elkövetők, ezért soha többé nem dolgozhatnak gyerekek közelében és soha többé nem kaphatnak elnöki kegyelmet. Ezért terjesztjük az Országgyűlés elé a pedofilellenes törvénycsomagunkat, amely nem fogja hagyni, hogy Magyarország a pedofilok vadászterülete legyen. A DK törvényjavaslata a pedofilok bűnsegédeit is örökre eltiltja a gyermekekkel kapcsolatos foglalkozásoktól, és megtiltja, hogy valaha is elnöki kegyelemben részesüljenek a gyermekek szexuális bántalmazásában résztvevő bűnözők. Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és az unokáinkat a Fidesztől és nem fogjuk hagyni, hogy a pedofilsimogató Novák Katalin és az Orbán-kormány még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon!

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese