OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2024. február 8., csütörtök 11:14

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 8., csütörtök (OS) - Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a kegyelmezési jog gyakorlatának felülvizsgálatára

    Varga Judit azonban ellenjegyezte Novák Katalinnak egy pedofil bűnöző bűnsegédjének kegyelmi határozatát, ezzel a kormány átvállalta a döntéssel kapcsolatos politikai felelősséget. Ezzel a döntésével pedig el kell számolnia az Országgyűlés előtt.

Az elmúlt napokban látott közfelháborodás mértéke jól jelzi, hogy a kegyelmezési jog gyakorlásával kapcsolatban rendszerszintű problémák állnak fenn. Varga Judit igazságügyi miniszter, a Fidesz leendő EP-listavezetője akár az ügy ismerete nélkül gyakorolta az ellenjegyzést, akár a bűncselekmény jellegének tudatában döntött, a politikai felelőssége megkérdőjelezhetetlen!

Az Országgyűlésnek, mint a kormány működését ellenőrző alkotmányos szervezetnek kötelessége, hogy megvizsgálja az igazságügyi miniszterek ellenjegyzési döntéseit, a közvéleménynek ne titkolózva meghozott döntésekből kelljen utólag megtudnia, mi alapján kaphatott egy pedofil bűnsegédje kegyelmet. Jogosan merül fel a társadalomban a kérdés, kik kaphattak még kegyelmet, mi okozza a rendszerszintű problémát a kegyelmezési gyakorlatban.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.