OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2024. február 8., csütörtök 12:47

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 8., csütörtök (OS) - Hogy lehet klímabajnok a kormány, ha vasútfejlesztés helyett autópályákat épít? -

    A kormány a következő 10 évben 435 km-rel növelné a koncessziós kezelésben lévő gyorsforgalmi utak hosszát, miközben a kínai érdekeket szolgáló Budapest-Belgrád vonalat leszámítva leállították a vasúti fejlesztéseket. Az LMP paradigmaváltást sürget: a közlekedési eredetű szén-dioxid kibocsátás csak úgy csökkenthető, ha leállítunk minden gyorsforgalmi út-fejlesztést és a forrásokat a klímabarát vasútra fordítjuk.

Módosították a gyorsforgalmi utakat kezelő és fejlesztő, Szíjj László és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. koncessziós szerződését. Az M1-es autópálya M0 csomópont és Bicske közötti szakaszának 2x3 sávosra bővítését, valamint az M100 Zsámbék-Esztergom autóutat nem az állam, hanem a koncessziós társaság építi meg és a projektek ütemezését előbbre hozták. Ezért évi 7 milliárd Ft-tal, 34 év alatt 310 milliárd Ft-tal nő a koncessziós szerződés összege. A már korában is koncessziós beruházásban tervezett Bicske-Győr sávbővítéssel együtt az M1-es autópálya Budapest és Győr között végig 2x3 sávos lesz.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.